Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα φίλτρα του απορροφητήρα σας!

98868
- Advertisement -

Το φίλτρο του απορροφητήρα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να καθαρίσετε στην κουζίνα.

Μπορεί να το καθαρίσετε μερικές φορές την εβδομάδα, αλλά αυτή η συσκευή κουζίνας μπορεί να συσσωρεύσει πολλά λίπη και βρομιά, αφού χρησιμοποιείτε τον φούρνο καθημερινά. Παρόλο που τα περισσότερα φίλτρα είναι αφαιρούμενα, εξακολουθεί να είναι μια τεράστια ταλαιπωρία το να τα αφαιρέσετε και να τα καθαρίσετε. Για να μην αναφέρουμε την περίπτωση ενός μπλοκαρισμένου φίλτρου, που θα σταματήσει να κάνει τη δουλειά του εντελώς, αφήνοντας στην κουζίνα σας με μία δυσάρεστη μυρωδιά!

Εάν αντιμετωπίσατε πρόβλημα με τον καθαρισμό των φίλτρων σας στο παρελθόν, μη ψάχνετε πλέον για καλύτερη λύση. Υποσχόμαστε ότι η διαδικασία που θα σας περιγράψουμε δε θα έχει τρίψιμο και σκληρά απορρυπαντικά – κάντε κλικ στην επόμενη σελίδα για να μάθετε περισσότερα!

Advertisement

Μαγειρική σόδα – Το συστατικό πολλαπλών χρήσεων που έχετε σίγουρα στο ντουλάπι σας

Το διττανθρακικό νάτριο, το οποίο είναι συνήθως γνωστό ως μαγειρική σόδα, είναι ένας τύπος αλκαλικού άλατος που μπορεί να βρεθεί στη φύση. Εκτός από τις καθαριστικές του ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους μέσα στο σπίτι, όπως για την εξουδετέρωση των οσμών ή σαν διογκωτικός παράγοντας στο μαγείρεμα.

Για αυτό το κόλπο, χρειάζεστε μόνο ένα μεγάλο μπολ για να χωρέσουν τα φίλτρα σας, ζεστό νερό και μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το βρόμικο φίλτρο στο μπολ και να το αφήσετε να μουλιάσει.Χωρίς τρίψιμο, όπως σας υποσχεθήκαμε

Μετά από περίπου μία ώρα, μπορείτε να αφαιρέσετε τα φίλτρα, να τα ξεπλύνετε με νερό και να τα σκουπίσετε με ένα πανί – θα φαίνονται τόσο καθαρά σαν καινούργια! Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ώρα εποικοδομητικά για να καθαρίσετε την υπόλοιπη κουζίνα. Εάν δε μαγειρεύετε συχνά, ίσως χρειαστεί κάνετε αυτή τη διαδικασία μόνο μερικές φορές το χρόνο. Ωστόσο, εάν φτιάχνετε συχνά τηγανητά φαγητά, αυτό το τέχνασμα θα αποδειχτεί σωτήριο για εσάς μακροπρόθεσμα!

Μοιραστείτε αυτή την συμβουλή με τους φίλους σας, εάν τη θεωρήσατε χρήσιμη!

 

Advertisement