Δοκίμασε μία από αυτές τις 10 σπιτικές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών

105
- Advertisement -

Οι μύκητες των νυχιών των ποδιών, που ονομάζονται επίσης ονυχομυκητίαση, είναι μια μυκητιακή λοίμωξη των νυχιών των ποδιών σου.
Το πιο εμφανές σύμπτωμα είναι ένας λευκός, καφέ ή κίτρινος αποχρωματισμός ενός ή περισσότερων από τα νύχια των ποδιών. Μπορεί να εξαπλωθεί και να προκαλέσει πάχυνση ή σπάσιμο των νυχιών. Συνήθως, είτε είναι καλοκαίρι είτε όχι, οι μύκητες των νυχιών δεν είναι το θέαμα που θέλεις να βλέπεις όταν κοιτάς τα πόδια σου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις.

Αντιμυκητιακά από το στόμα συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως η τερβιναφίνη (Lamisil) ή η φλουκοναζόλη (Diflucan) χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών. Αυτές οι θεραπείες είναι συχνά αποτελεσματικές, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες που κυμαίνονται από στομαχικές διαταραχές και ζάλη έως σοβαρά δερματικά προβλήματα και ίκτερο.

Advertisement

Εδώ είναι 10 από αυτές τις δημοφιλείς θεραπείες που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.

1. Vicks VapoRub

Το Vicks VapoRub είναι μια αλοιφή για τοπική χρήση. Παρόλο που έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη του βήχα, τα ενεργά συστατικά της, το έλαιο ευκαλύπτου και η καμφορά μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του μύκητα στα νύχια. Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι το Vicks VapoRub είχε “θετική κλινική επίδραση” στη θεραπεία του μύκητα στα νύχια των ποδιών. Για να το χρησιμοποιήσεις, εφάρμοσε μια μικρή δόση από το Vicks VapoRub στην περιοχή που πάσχει, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Advertisement