Δοκίμασε μία από αυτές τις 10 σπιτικές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών

9
- Advertisement -

Οι μύκητες των νυχιών των ποδιών, που ονομάζονται επίσης ονυχομυκητίαση, είναι μια μυκητιακή λοίμωξη των νυχιών των ποδιών σου.
Το πιο εμφανές σύμπτωμα είναι ένας λευκός, καφέ ή κίτρινος αποχρωματισμός ενός ή περισσότερων από τα νύχια των ποδιών. Μπορεί να εξαπλωθεί και να προκαλέσει πάχυνση ή σπάσιμο των νυχιών. Συνήθως, είτε είναι καλοκαίρι είτε όχι, οι μύκητες των νυχιών δεν είναι το θέαμα που θέλεις να βλέπεις όταν κοιτάς τα πόδια σου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις.

Advertisement

Αντιμυκητιακά από το στόμα συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως η τερβιναφίνη (Lamisil) ή η φλουκοναζόλη (Diflucan) χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών. Αυτές οι θεραπείες είναι συχνά αποτελεσματικές, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες που κυμαίνονται από στομαχικές διαταραχές και ζάλη έως σοβαρά δερματικά προβλήματα και ίκτερο.

Εδώ είναι 8 από αυτές τις δημοφιλείς θεραπείες που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.

1. Vicks VapoRub

Το Vicks VapoRub είναι μια αλοιφή για τοπική χρήση. Παρόλο που έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη του βήχα, τα ενεργά συστατικά της, το έλαιο ευκαλύπτου και η καμφορά μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του μύκητα στα νύχια. Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι το Vicks VapoRub είχε “θετική κλινική επίδραση” στη θεραπεία του μύκητα στα νύχια των ποδιών. Για να το χρησιμοποιήσεις, εφάρμοσε μια μικρή δόση από το Vicks VapoRub στην περιοχή που πάσχει, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

2. Εκχύλισμα Αγερατίνης

Το εκχύλισμα Αγερατίνης είναι ένα αντιμυκητιασικό που παράγεται από φυτά της οικογένειας του ηλίανθου. Μια μελέτη του 2008 έδειξε ότι το φάρμακο είναι, εξίσου, αποτελεσματικό κατά του μύκητα των νυχιών των ποδιών, όπως το cyclopirox, ένα συνταγογραφούμενο αντιμυκητιασικό φάρμακο. Για τη μελέτη, το εκχύλισμα αγερατίνης εφαρμόστηκε στην πληγείσα περιοχή κάθε τρεις ημέρες για τον πρώτο μήνα, δύο φορές την εβδομάδα τον δεύτερο μήνα και μία φορά την εβδομάδα τον τρίτο μήνα. Μπορείς να βρεις εκχύλισμα αγερατίνης στο διαδίκτυο.

3. Αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου

Το έλαιο Τεϊόδεντρου, που ονομάζεται επίσης μελαλούκα, είναι ένα αιθέριο έλαιο με αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωτικής Υγείας, κάποιες μικρότερες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι το αιθέριο έλαιο των Τεϊόδεντρων μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά του μύκητα των νυχιών. Για να το χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε λάδι από το δέντρο του τσαγιού απευθείας στο προσβεβλημένο νύχι δύο φορές την ημέρα με ένα μπατονέτα. Μπορείς να βρεις τη θεραπευτικό ποιότητα βαθμό του ελαίου του Τεϊόδεντρου εδώ.

4. Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης περιέχει θυμόλη. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016, η θυμόλη έχει αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Για τη θεραπεία του μύκητα στα νύχια, εφάρμοσε αιθέριο έλαιο ρίγανης απευθείας στο προσβεβλημένο νύχι δύο φορές την ημέρα με ένα μπατονέτα. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αιθέριο έλαιο ρίγανης και τεϊόδεντρου ταυτόχρονα. Και τα δύο προϊόντα είναι ισχυρά και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση. Με τον συνδυασμό τους μπορεί να αυξήσεις αυτόν τον κίνδυνο. Αιθέριο έλαιο ρίγανης μπορείς να βρεις, επίσης, στο διαδίκτυο.

Advertisement