Kan şekeri seviyenizin yüksek olduğunu işaret eden 10 durum

26
- Advertisement -

4. Çift veya bulanık görme

Kan şekeri yüksek olduğunda, gözler gibi bazı bölgeleri de etkilenebilir. Yüksek kan şekeri, bulanık bir etkiye neden olur. Bu durum geçicidir ve diyabet gibi bir durumda uzun vadede oluşabilecek göz hasarı ile aynı şey değildir.

5. Kusma

Kusma genellikle mide bulantısından sonra gelir ve özellikle eşlik eden kokulu nefes ve nefes darlığı varsa dikkat edilmesi gereken çok önemli bir semptomdur.

Advertisement

6. Tekrarlayan enfeksiyonlar

Kan şekerinin sürekli olarak yüksek olması, vücudun bağışıklık tepkisini zayıflatabilir. Bu da vücudunuzun bazı enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştırarak onları daha sık, kalıcı veya ciddi hale getirir.

7. Yaraların yavaş iyileşmesi

Kan şekeri yüksekliği dolaşım sistemini de etkileyerek kan akışını ve vücudun kendini iyileştirme yeteneğini sekteye uğratabilir. Bu da genellikle ayaklarda iyileşmesi zaman alan yaralarla kendini gösterir.

8. Diş problemleri

Glikoz, tükürüğünüzde olduğu gibi kanınızda da bulunur. Çok yüksek olduğunda, ağzınızdaki zararlı bakterilerin büyümesine ve plak oluşumuna sebep olur. Şişmiş, hassas ve kanayan diş etleri, dikkat edilmesi gereken semptomlardandır.

9. Baş ağrısı

Dehidrasyon baş ağrısını tetikleyebilir. Elbette baş ağrıları birçok farklı şeyin işareti olabilir, ancak yeni bir şey mi yoksa eşlik eden başka semptomlar da var mı diye kontrol etmeniz faydaı olabilir. Ayrıca dehidrasyon, baş ağrılarınıza ek olarak yorgunluğunuzu da kötüleştirebilir.

10. El ve ayaklarda karıncalanma

Kan şekeri yüksekliği zaman içinde sinir sistemi fonksiyonlarını da etkilemeye başlayabilir ve sonunda sinir hasarına neden olabilir. Ellerinizde, ayaklarınızda, kollarınızda ve bacaklarınızda karıncalanma, uyuşma veya yanma hissi oluşabilir.

Dikkatli olmakta fayda var

Yukarıda belirtilen durumları yaşıyorsanız, kan şekeri seviyenizin yüksek olması muhtemeldir. Bu duruma tip 2 diyabet de denir. İşler kötüleşmeden bu durumu fark etmek istiyorsanız, aile öykünüze bakabilirsiniz. Bir şüpheniz varsa mutlaka doktorunuza danışın.

Advertisement